maanantai 30. tammikuuta 2017

Kynnyksen yliHei  vaan, täällä ollaan!

Blogia ei ole kuopattu, vaikka ymmärrän hyvin jos niin luulitte. Edellisestä postauksesta on käsittämättämän pitkä aika, lähes puoli vuotta. Olen minä sinä aikana jonkin verran ommellut ja ehkä enemmänkin neulonut, vaikka kesän flow syksyn tullen hiipuikin. 
Kesällä ompelukoneeni olivat kotona keskellä kaikkea, siinä oli helppo käydä surauttamassa pari saumaa ihan vain ohimennen. Vaan siinä ne eivät tietenkään voineet loputtomiin olla ja kun sitten siirsin koneet takaisin ahtaaseen kodinhoitohuoneeseen, ei se enää samalla lailla houkutellutkaan ompelemaan. Alkoi syntyä pieniä neuleita: sukkia, pipoja, kaulureita, puikot ja lankakerä kun on niin helppo napata mukaan melkein mihin vaan.

Miksi ne eivät sitten koskaan päätyneet blogiin? Ehkä siksi, että neulomisen hitaan temmon vuoksi ehdin kyllästyä niihin, ennen kuin ne ehtivät edes valmiiksi. Ehkä siksi, että ne menivät käyttöön ennen kuin tuli kaunis ilma niiden kuvaamiseen? Tai siksi, etten muka millään ehtinyt niitä bloggaamaan? 

Ennen kaikkea siksi, että noiden kaikkien toteuduttua ja tauon pidentyessä onnistuin kasvattamaan niin korkean kynnyksen kirjoittamiseen, että palaaminen tuntui vaikealta, melkein ylivoimaiselta. 
"Eihän nämä perussukat ketään kiinnosta... Tämä kuosikin on jo ikivanha... Muut kokeilevat uutta ja minä aina vaan teen tätä samaa... Mitä muka näistäkin leggingseistä osaisin sanoa... En saa tässä pimeydessä edes kivoja kuvia..."

Mutta silti jotenkin kaipasin tätä. Kaiken sen tehdyn dokumentointia ja vuoropuhelua teidän muiden saman asian parissa viihtyvien kanssa (toivottavasti teistä jokunen on vielä siellä kuulolla ). Siksi kai olen täällä taas, perustunikoiden ja leggingsien sekä keskinkertaisten kuvieni kanssa. Kun en vain osaa ilmankaan olla.
Parin vuoden takaiseen postaustahtiin ei kai ole enää paluuta, mutta jos vaikka edes kerran kuussa jotain julkaisisin, omaan tahtiin ilman paineita. Siinä vaatimaton tavoitteeni tälle vuodelle, joka muuten on jo tämän blogin kahdeksas (huh huijaa, miten aika juoksee).

-----

Seuraavaksi muutama jo aikaa sitten valmistunut samistelusetti, ihan sitä tuttua peruskamaa kivoista kuoseista. Paitojen ja tunikoiden kaavat ovat samasta Ottobren numerosta (1/16): vanhemmista postauksista tuttu lemppari Gissa Vem vähän muokattuna sekä ylisuuri paita (en nyt löytänyt lehteä tähän hätään, että olisin voinut tarkistaa kaavan nimen). Jättipaidan kaavan valitsin siksi, että saisin tuon suuren kissakuvan mahtumaan kokonaan etukappaleelle. Leikattuna paidan näyttivät ihan kammottavilta kaavuilta, mutta puettuna ne ovat sittenkin tosi kivat ja ihan tyttöjen lempparit.

Kankaat PaaPiin Siiriä ja Myyryä sekä Virtasta, Mutturalla-blogin Annikan suunnittelemaa Milli Melonya sekä Kuosiverstaan ihanaista Aaltoa. PaaPiita tullaan täällä näkemään kohta lisääkin, sillä viime viikolla posti toi minullekin uutukaisen PaaPiin kaavakirjan. Sen malleja oli jo viikonloppuna päästävä vähän kokeilemaan.

Pirteää viikon alkua ja kuulemisiin!
15 kommenttia:

 1. Ihana Sinä! Olenpas vähän odotellutkin sinun astuvan taas esiin. :)
  Niin kiva kuosi tuo Milli Meloni. Ja iloiset kuvat olet napannut. :)
  Minä meen sillä samalla linjalla: peruspaitaa, leggaria ja keskinkertaisia kuvia. Pidetään vain linjastamme kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinä ihana <3! Jatketaan valitsemallamme tiellä, perusasiat on parhaita :).

   Poista
 2. Ihanat pirteät kuvat! Bloggaaminen on juuri siitä kivaa, kun jokainen voi tehdä omassa aikataulussaan :) Ja pertsat kiinnostaa myös.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla sinusta! :) Ihania ompeluita siellä on syntynyt. Sitä peruskamaahan sitä eniten arjessa käytetäänkin.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että täällä näköjään vielä teitä ihania lukijoitakin vierailee, vaikka blogi ei ole päivittynyt ❤. Kiitos Raisa!

   Poista
 4. No moikka! Kiva kun palasit, olkoon tahti mikä tahansa <3. Onpas tytöt kasvaneet, ihanat nuoret neidon alut siellä. Meilläkin löysät laatikkopaidat ovat kouluneidin suosiossa. Tosi kivat hyvän mielen kuvat, ei ollenkaan keskinkertaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan ne jo isoja neitejä, ei ole enää pikkutyttöjä meillä :). Kuvaamista yritän harjoitella, pojan kanssa lähdettiin kansalaisopiston kurssillekin, mutta opittavaa riittää! Kiitos Krista ❤!

   Poista
 5. Toivottavasti minun edellinen kommentti ei lähtenyt, jäi nimittäin kesken :), sen saa poistaa, jos se perille tuli. Joka tapauksessa, oli todella ihanaa huomata, että olet palannut blogin äärelle! Se on kyllä totta, että kynnys blogata kasvaa, kun on ollut pidempi tauko. Harratukset on oman hyvinvoinnin kannalta tärkeitä, toivottavasti sinäkin ehdit niitä tekemään kaiken arjen kiireen keskellä. Minusta sinulla on aina niin ihania postauksia ja vaatteita, että ilolla palaan tänne joka kerta. Tytöt on saaneet kivoja vaatteita, tykkään näistä hyvän mielen kuvista myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut perille saakka kuin tämä yksi. Alkuvuosi on lähtenyt ainakin ihan kivasti vauhtiin ja olen ehtunyt näitä omia näperryksiäkin tekemään. Kiitos Hanna ❤. Ihanaa että sinäkin olet jatkanut bloggaamista edelleen, kiva on aina tulla blogiisi vierailulle :).

   Poista
 6. Ihana samissetit tyttösillä! Kiva kuulla ja katsella taas sinun juttujasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo ❤! Yritän kirjoitella tänne nyt taas vähän useammin :).

   Poista
 7. Tervetuloa takaisin! Jos sinä pidät ompeluksiasi perus pertsana ja kuviasi keskinkertaisina niin täällä on yksi vähintäänkin yhtä keskinkertainen ja perus! :) Ja itseasiassa hyvä niin! Blogimaailma on mennyt osin niin ammattimaiseksi ja hienoksi, että ihan välillä hengästyttää. Itse pidän enemmän keskinkertaisesta ja tavallisesta, koska sitä se oma elämänikin on. Perus pertsasta on hyvä ammentaa ideoita omaan tekemiseen, koska perus pertsaan meillä ainakin pukeudutaan juhlapäiviä lukuun ottamatta. Ja sitä paitsi, nämä ompelukset ovat minusta oikein kauniita ja kuositkin niin suloisia. Kuvatkin ovat tosi ihanan iloisia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä aina ihastelen sinun kuviasi, sinulla on taito tallentaa tunnelmia. Keskinkertaisuus on oikeasti hyvä asia ja se pitäisi aina jaksaa muistaa, vaikka nykyaika puskee joka paikasta mitä hienompien kuvien ja ideoiden tulvaa. Minäkin vähän vierastan liian hienoja ja tavoitteellisia blogeja, kiva että on muitakin jotka tykkäävät kotikutoisemmasta menosta :). Kiitos Pizzicato ❤!

   Poista
 8. Mukava, että olet palannut! <3 Ihanan iloisia kuvia ja kivan näköisiä vaatteita! Minua ainakin kiinnostaa perus jutut, ei kaiken tarvitse aina olla niin kauhean erikoista ja uutta, tärkeintä on tekemisen ilo :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)