sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Voihan apina ja örkki - kovan onnen hupparit

 
Minulle on kertynyt joukko pojille sopivia kuviollisia veloureja ja joustofroteita. Nyt alkoi olla korkea aika aika ommella niitä huppareiksi, ennen kuin tulee se hetki että eivät liian lapsellisena enää kelpaakaan päälle.
 
Poika sai valita kaksi mieluisinta kuosia (tämä tapahtui jo keväällä, jolloin jälkimmäinen huppari on ommeltu, jäi vaan silloin yksinäisenä postaamatta), ne olivat nämä Tiritomilta hankitut apina- ja örkkivelour. Örkkikangas ei tosin erityisemmin velourilta tunnu, mutta sellaisena se kuitenkin myynnissä oli.
 
Kuten otsikosta jo päätellä saattaa, kaikki ei mennyt niinkuin Strömsössä...
 
Apinakangas pääsi Funny Fox-hupariksi (OD 4/12). Taskut tein vaalean limestä velourista johon ei sitten meinannutkaan millään löytyä sopivanväristä resoria. Olin jo luopua toivosta ja tyytyä mustaan, kun yllättäen ompelupöydän laatikosta osui käteen valmiiksi leikattu pääntiekaitale. Sävy oli jotakuinkin sopiva ja kahtia leikattuna pituuskin oli passeli taskunsuihin.
 
Seuraavaksi puuttui sopiva lanka, tai siis limeä oli vain hieman yhdellä rullalla, eikä kaksoistikkaus onnistunut. Kaitaleissa ja taskuissa onkin sitten kokeiltu kolmipistesiksakkia ja hunajakennoa. Jälki ei ole ihan sitä mitä toivoin, kateudesta vihreänä olen ihastellut peitetikkikoneiden jälkeä muissa blogeissa. ;)
 
 
 
Muuten taskut sopivat minusta tähän hyvin ja varmaan niitä tulee toistekin tehtyä, jotenkin toisella tapaa.
 
Kappaleiden kohdistuskaan ei aivan onnistunut, ei monesta millistä ole kyse mutta ikävästi se pistää itsellä silmään. Myös tuo kankaan valkoinen pohjaväri paistaa läpi vetoketjun tikkauksista. Ärsyttävää!
 
 
 
 
Tässä hupparissa mokasin heti kangasta leikatessa. Jossain kumman mielenhäiriössä leikkasin etukappaleen taitteelta, vaikka tähän oli alunperin tarkoitus tulla vetoketju. Ei sitten tullutkaan ja kursin kasaan tällaisen tavallisen hupparin. Mallissa (Bubo-Bubo OD  4/11) vetoketju jatkuu huppuunkin ja ilman sitä huppu näyttää valtavalta.

 
Silti, vioistaan huolimatta ihan käyttökelpoisia näistä tuli ja tuskinpa noita vikoja monikaan päällä edes huomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)