lauantai 2. helmikuuta 2013

Pupupaita ja muita sinisiä

Kummipoika täytti viime viikonloppuna 2 vuotta ja tein hänelle lahjaksi pupusetin. Sininen on pojan, tai ainakin pojan äidin, lempiväri. Nämä ovat ihan perusvaatetta, jota aina tarvitaan. Uudenlaista pääntietä piti kuitenkin kokeilla, kun uudessa Ottobressa oli kivan näköinen malli. Oli helpompi tehdä kuin kuvittelin, kokeilen tällaista varmasti vielä omankin pojan paitaan.
 
Kaava siis Formal or Fun (OD 1/13), hieman lisäsin väljyyttä etu- ja takakappaleelle, koska kummipoika on tanakampaa mallia kuin oma jälkikasvu. Helmaan laitoin pari senttiä lisää ja hihoihin resorit, tykkään enemmän tällaisista kuin pelkästä kanttauksesta.
 
 
 
Taivaansinisiin velourhousuihin aplikoin ison A:n, pojan etunimen ekan kirjaimen. Sopivaa resoria ei tähän hätään löytynyt, joten ihan vaan kuminauhaa laitoin sekä vyötärölle että lahkeisiin.


 
 
Meidän lapsilla perussinisiä vaatteita on tosi vähän ja varsinkin keskimmäinen oikein hyljeksii koko väriä. Mutta kun kysyin, tekisinkö velourin lopusta Nelli Nuudelipään housut, niin johan kelpas! Leggarikaava Ropina (OD 6/12), pituus 104 cm, leveys pienimmästä koosta ilman sivusaumanvaroja. Aika timmit tuli. Sovituskuvia mahdollisesti joskus, kun saan yläosankin aikaseksi.

 
Puputrikoo FB:n kangashamstereista, velour Fabriinasta.

4 kommenttia:

  1. Kiva lahja, raitaresori on hauska lisä! Ja hyvin markkinoidut nuudelipääpöksyt! :)
    Meilläkin on melko vähän sinistä, mutta nyt huomasin tilaavani yllättävän paljon sinisiäkin kankaita...

    VastaaPoista
  2. Kiva setti. Pirteä paita, tuota kanttausttyyliä täytyy minunkin kokeilla :)

    Piia

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)