maanantai 30. joulukuuta 2013

Venytetty
Syksy on ottanut meidän keskimmäistä tenavaa korvista ja varpaista ja venyttänyt. 

Olen niin tottunut siihen, että tyttö on ikäistään pienempi ja hitaasti kasvava, että tämä kasvupyrähdys on jotenkin päässyt yllättämään. Tai olen minä sen huomannut, mutta kaiken kiireen keskellä en ole ehtinyt/jaksanut asiaan kunnolla reagoida. Joululomalla oli sen aika.

Pieneksi jäämisen lisäksi hylkäyslistalle on joutunut joukko sopiviakin vaatteita. Lahkeiden täytyy olla kapeat, helmojen mekkomittaisia, ei huppuja eikä kauluksia tai ainakin pitää löytyä vetoketju, jolla vaatteen saa nopeasti riisuttua. Vääränlaisissa vaatteissa parku jatkuu sängystä aina päivähoitopaikan ovelle saakka. *Huokaus!* 

Housuista lähdettiin. Perusleggingsit menevät neidille päälle parhaiten, tein siis sellaiset mintunvihreästä ja ruskeavalkoisesta joustofroteesta. Joustofroteekaan ei ole tytön lempimateriaali, mieluummin pitäisi olla trikoota, mutta minun mielestäni näin talvella saa olla hieman paksumpaa ja lämpimämpää.

Mintunvihreiden seuraksi ompelin peruspaitakaavalla yläosan norsutrikoosta. Tyttömäisyyttä tuovat pidennetty helma, frilla, hihojen pitsit sekä sydännappi.
 
 
 
 
 
Ruskeavalkoiset saivat seurakseen pussihelmamekon Fall in love-trikoosta. Tämä kangas on niiin kaunis, värit ovat vahvat ja täyteläiset. Tein mekkoon resorinappilistan tähtinepeillä ja tutut kaaritaskut. Helma on pussitettu kuminauhalla.
 
Ja sitten: bye bye väriharmonia! Pinkki-lime pallotrikoo ei aivan riittänyt pitkiin hihoihin, joten nappasin jatkopalat tilkkukopan aarteista. Kokonaisuutta tasapainotin poltetun oranssilla resorilla ja raglansaumaan ommellulla sydännappirivistöllä.


 
 
Kaavat:
Norsu- ja pilkkutunika: Fall Basic (OD 4/13) muokattuna
Pussihelmamekko: oma
leggingsit: SK 11-12/13
 
Kankaat:
Joustofroteet: Fabriina, Pehemia
Trikoot: norsu: Kestovaippakauppa, Fall in love: Majapuu, pallot: HH-kangas, raidat: Nosh
Resorit: Fabriina
 

4 kommenttia:

 1. Kivoja ompeluksia!
  Minäkin odottelen kasvupyrähdyksiä, pääsisi sitten kunnolla taas ompelemaan! :)

  VastaaPoista
 2. Sitä on liikeelä,,tuota kasvua :) hienoja vaateita :) Lukijaksi liityin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Hyvähän se että lapset kasvaa, ei meiltä lopu työt. :)

  Tervetuloa seuraamaan blogiani, Marina!

  VastaaPoista
 4. Vautsi, toi pussihelmanen mekko osuu ja uppoo, hieno :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)