lauantai 24. toukokuuta 2014

Tyttömäistä

  

Kummitytön syntymäpäivät viime viikonloppuna, hyvä syy kaivaa kaapista ne kaikkein hempeimmät kankaat.

Pehmeästä campanista tuli suloinen raitamekko, johon lisäsin samettisen silityskuvion. Vaikka samettipinta hieman arvelutti, on tämä minusta parempi kuin ne sileäpintaiset. 

Mekon mitoitus tuntuu melkoisen väljältä, sillä meidän 6-vuotiaskin sai tämän ongelmitta päälleen. Uskalsin viedä paketin kun olin ensin Googlettanut sen verran, että tällä kaavalla ovat muutkin ommelleet ja kunnon vaatteita saaneet. Taitaa olla sellainen pitkäikäinen malli...

Ei olisi kannattanut tytöille näyttää, sillä tietenkin molemmat päättivät tahtoa itselleen samanlaista. Tekisinhän minä, mutta kun kangasta ei jäänyt kuin yhden etukappaleen verran, on siitä paha kahta paitaa loihtia...Mekko sai parikseen hauskanmalliset trikoiset sydänhousut. Resorit ovat yksinkertaiset, niin etteivät hiosta kesällä pienen ihoa.


Omien tyttösten samettimekot ompelin jo aiemmin hoitopaikan kuvauspäivää varten. Koska ryhdyin puuhaan hyvissä ajoin (lue: ompelin pikkutunneille kuvausta edeltävänä yönä), valitsin malliksi selkeän liivimekon. Kaunis kangas ei monimutkaista mallia kaipaakaan.
Mekon yläosa on vuoritettu Tilda-puuvillalla.Takana pinkki pitsivetoketju.
Kaavat:
Raitamekko: Speedy Girl (OD 3/13)
Sydänhousut: Summer Sea (OD 3/13)
Samettimekot: Lime Punch (OD 3/11)

Kankaat ja tarvikkeet:
Sametti, Tilda-kangas, Campan ja resori: Fabriina
Pitsisydän-jersey: Käpynen
Silityskuva: Pikku-Piltti
Pitsivetoketju: Hanheli tai Majapuu


11 kommenttia:

 1. Ihanan tyttömäisiä, kauniit kuosit mekoissa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ihastuin tuohon sametin kuosiin heti kun se ilmestyi, mutta jemmailin sitä ikuisuuden ennen kuin sain mekoiksi asti. Tykkään edelleen :).

  VastaaPoista
 3. Onpa tyttömäisiä ja suloisia ompeluita, tosi kiva tuo lahjaksikin tekemäsi setti!

  VastaaPoista
 4. Voi kun kaunis tuo ekasetti, ihanat kankaat. Tykkään myös paljon noista liivihameista. Erittäin hyvä tuo malli noin kauniille kankaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Oli kiva ommella pitkästä aikaa vaaleanpunaisia.

   Poista
 5. Voi miten ihania! Erityisesti tuo pitsivetoketju on ihana yksityiskohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitsivetska sopii minusta hyvin juuri tämmöiseen selkeään malliin. Kaiken lisäksi se on helppo ja nopea ommella. :)

   Poista
 6. Varmasti on kummityttö mielissään tuosta lahjasta, ei ihme, jos tytöt ovat vastaavaa halunneet itselleen. Minäkin pidän valtavasti noista liivimekoista, niissä ihanat kuosit pääsevät oikeuksiinsa. Pitsivetoketjunkin sävy on just eikä melkein kankaan kanssa sopiva :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummityttö on vielä niin pieni, että kiinnostui kyllä enemmän paketista kuin sen sisällöstä. ;) Raitapaita olisi raikas isommallekin tytölle, mutta taidan keksiä heille jotain muuta, etten joudu taas kangasostoksille. Onni että nämä kaikki kankaat ja sopivat pitsivetoketjutkin löytyivät valmiina omista varastoista.

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)