tiistai 6. toukokuuta 2014

Vastapainoa

Värikylläisen huhtikuun vastapainoksi aloitetaanpa toukokuu hillitymmin sävyin.

Aiemmin testatulla kaavalla tuli pojalle tehtyä toinenkin hihaton. Kokeilin ensimmäistä kertaa silitysarkkeja (kaikki muuthan ovat ehtineet niillä tehdä jo vaikka mitä!). Ihan hyvin onnistui, mutta pesun- ja käytönkestävyydestä en ole vakuuttunut ennen kuin itse näen. ;)
Peitetikkikonetta omistamattomana ja kaksoisneulaa kaihtavana olen viime aikoina käyttänyt kanttauksissa ihan tuikitavallista siksakkia. Hyvin ovat toimineet ja tuovat hieman uudenlaista ilmettä.Tämän paidan ompelin jo ajat sitten maaliskuun Burdasta löytyneellä kaavalla. On mukava, rento ja viileä (viskoosia). Edessä ja takana on laskos - aika omituinen yksityiskohta. Tulipahan kokeiltua, mutta tuskin teen toista samanlaista. Kaavat:
Pojan paita: Gecko Games (OD 3/14) muokattuna
Oma paita: Burda 3/14

Kankaat:
Harmaa raita: Ainola
Resori: Royal-tuote
Ruiskaunokki-viskoosi: Fabriina


12 kommenttia:

 1. Minusta tuo Burdan malli on ihan kiva. Erilainen, ja kuitenkin kunnon pitovaate. Siksakki on ihan piristävä juttu. Tuleeko tuossa 4-kerroin kangasta? Siis että lopuksi siksakkaat kantin päältä kiinnitetttyäsi sen ensin muutoin? Tosi siististi saat joka tapauksessa. T. Papu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Papu! Teen resorikantin 3-kertaisena, ettei tule niin paksu. Ensin ompelen op:t vastakkain, käännän resorin reunan nurjalle ja siksakkaan kiinni.

   Poista
  2. Selvä pyy! Kiitos vastauksesta. Noin minäkin tapaan sen tehdä,mutta en saa yhtä siistiä lopputulosta.. Usein vedän joustosuoralla kantin päältä,kun en minäkään aina jaksa tuplaneulaa langoittaa. Hyvin toimii niinkin ja nyt sik sak menee myös kokeiluun. Ompelun iloa jatkoonkin sulle! Papu

   Poista
  3. Ompelun iloa sinulle myös! Kyllä ne kantitkin siitä kaunistuu, kun jaksaa sinnikkäästi harjoitella. :)

   Poista
 2. Siksakkaus kaksoisneulaamisen sijaan kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Kiitos vinkistä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiskuus on keksintöjen äiti. :) Yritän kaikin keinoin välttää kaksoisneulaa, en saa sen jäljestä kaunista ja kestävää + neulojen vaihtelu ärsyttää. Aika hyvin se onkin laatikossa viihtynyt. :)

   Poista
 3. Kivoja kumpainenkin! Silityskuvat on meillä vielä kokeilematta ja saattaa jäädäkin, sillä kaikki vaattaat eksyy aina kuivausrumpuun enkä usko noiden kestävän, vai onko tietoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje ei ainakaan lupaa kuivurinkestoa. Minä kuivailen omatekeleet hellävaraisesti narulla, käytössä kulahtaneet ja miehen vaatteet joutaa rumpuun. ;) Niin ja kiitos!

   Poista
 4. Onpa kivoja paitoja! Tuo hihaton uppoais takuulla meilläki... näyttää siltä että taidanpa laittaa silitysarkkeja tilaukseen :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva idea tuo siksakkaus, kaksoisneulan kanssa on kieltämättä aika tylsää touhuta! Peitetikkikone olisi kyllä jo luksusta, jospa sitä joskus investoisi sellaiseen. Kivat tähdet hihattomassa, sopivat hyvin siihen. Minä tykkään kyllä tuosta sinun paitasi mallista, näyttää kivalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitovapaalla ollessani ajattelin, että heti töihin palattuani marssin ompelukoneliikkeeseen. Mutta niin vain on peittari edelleen hankkimatta... Mahdankohan ikinä raaskia satsata harrastukseen niin paljon, kun ilmankin pärjää. Olis sellainen kyllä ihana ♥
   Kiitos! On se ihan kelpo paita, vaikka laskos onkin minusta hassu. :)

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)