perjantai 7. marraskuuta 2014

Pompuloita ja perhosia



En ole vähääkään huivi-ihminen, mutta tästä tuli ihan lemppari!

Leikkasin merinovillaneuloksesta pitkulaisen kolmion ja ompelin kahdelle sivulle pompulanauhaa. Äärettömän helppoa siis. On lämmin ja pehmeä, ei kutita eikä hiosta. Jos löydän jostain mieleisiäni pompulanauhoja (tästä tykkään, mutta jostain syystä valtaosa kaupoissa on aika rumia), teen näitä eri väreissä lisää.




Tässä kuvassa myös yksi niistä paidoista, joita olen vanhan paidan pohjalta leikellyt. Vihreä on lempivärini, muttei yhtään sovi omiin väreihini enkä siksi juuri koskaan käytä vihreitä vaatteita. Tällä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen.
Hihat ovat kuvassa jotenkin hassusti, eivät ne oikeasti ole noin lyhyet.



Kaavat: 
vanha nuhjaantunut paita, huivi summassa saksittu

Kankaat: Pehemia
Pompulanauha: Fabriina

10 kommenttia:

 1. Minäkään en ole yhtään huivien käyttäjä vaikka ovatkin hienoja. Merino on kyllä ihanan pehmeää ehkä sitä tulisi käytettyä. Hieno huivi ja pompula tuo piristystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Minä innostun aina toisinaan huivien tekemisestä, mutta usein jäävät vähälle käytölle, vaikka yritän opetella. Tämä on kyllä tullut tarpeeseen tämän viikon pakkasilla.

   Poista
 2. Hieno huivi, eipäs ole tullut mieleen, että sellaisen voisi tehdä merinosta... lähdenkin etsimään pompulanauhaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erja! Merinovilla on mitä mainioin materiaali huiviin, kevyttä ja mukautuvaa, mutta silti lämmintä. :)

   Poista
 3. No tuo huivi on kyllä aivan ihana. Merinovilla on materiaalina niin lämmin ja mukava käyttää. Just mietinkin, että pitäisi jostain sitä tilata ja pipojen nurjalle puolelle sitä laittaa. Kivan näköinen muuten huivi sinun vihreän paidan kanssa:-) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Merinovilla on kyllä ihanaa. Minullakin olisi to do-listalla pari lämpöistä pipoa, ne voisi vuorittaa yksivärisellä merinolla. Olen ostanut kummallisen pieniä paloja viime syksynä, ei niistä kumoista vaatetta saa mutta pipoihin ja huiveihin sentään riittää.

   Poista
 4. Ihana huivi, täälläkin odottaa yksi kangas pampulanauhoineen valmistumista. Minä taas rakastan huiveja, joka syksy pitää ainakin yksi uusi saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Mistä olet löytänyt pampulanauhaa? Fabriinalla ainoastaan tämä väri oli vesipestävä. Huivit ovat kauniita, minulta vain jotenkin unohtuvat pukea päälle. ;)

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)