perjantai 31. heinäkuuta 2015

Jäätelökesä



Eilisiltana oli sen verran lämmintä, että uskaltauduttiin jopa ihan rantaan kuvaamaan mekkoja. 

Tämän siitä saa, kun ottaa lapset mukaan kangaskauppaan. Tai tässä tapauksessa lastentarvikekauppaan, jossa myös palakankaita myydään. Ensimmäisellä kerralla kuopus ihastui turkoosiin jätskikankaaseen, joka hänen ihan välttämättä oli saatava. Kun mekko siitä oli valmis, isompi halusi samanlaisen ja nuorempi ei enää ollutkaan varma, olisiko keltainen sittenkin ollut parempi. *huokaus*

Siinä on turha esittää, että kaapista varmasti löytyisi muitakin ihan kivoja kankaita, kun omat jädemekot oli saatava! No tulipahan nyt ainakin varmasti mieluiset vaatteet näistä. Molemmat mekot ovat samaa kokoa, että niitä voi vaihdella, jos mieli taas muuttuu. ;)




Keväällä löysin kirja-alesta Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin "Tähkä, keiju ja taikasauva"-kirjan. Pidin kovasti samojen tekijöiden Neulekirjasta, jota en valitettavasti ole saanut omaksi hankittua (saa tarjota, jos joltain löytyy tarpeettomana hyllystä!) ja kiva on seuraajakin.

Minulle on avautunut ihan uusi neulemaailma viime vuosina, kun olen löytänyt yhtenä kappaleena tehtävät neuleet (tässäkin miehusta tehtiin yhtenä kappaleena ja hihat neulottiin suoraan kiinni kädenteille, mikä on ihanaa minunlaiselleni ihmiselle, jonka viitseliäisyys ei tahdo riittää enää kappaleiden yhteen kokoamiseen) ja tajunnut että on muitakin lankoja, kuin lähimarketin novitat. Onhan niitä lankoja tietenkin neuleohjeissa näkynyt aina, mutta verkkokaupat ovat tuoneet ne myös meidän maalaisten ulottuville. Siinä sivussa olen oppinut tarvittaessa vaihtamaan ohjeen mukaisen langan toiseen yhtä hyvin malliin sopivaan, mikä on entisestään avannut mahdollisuuksia.

Toistaiseksi olen ehtinyt toteuttaa kirjan malleista vain tämän boleron. Miehusta on helmineuletta ja olin vähällä purkaa koko työn sen valmistuttua. Helmineule ei minun puikoillani suostunut asettumaan niin siistiksi pinnaksi kuin olisin tahtonut. Onneksi en sentään purkuhommiin ryhtynyt, sillä sileäneuleisten hihojen myötä bolero alkoi saada toivomaani ilmettä. Lanka on pehmeää 100 % merinovillaa. Reunat on siistitty virkkaamalla, samoin kukka on virkattu. Sen piti ehdottomasti olla sateenkaaren värinen, ilmoitti topakka viisivuotias (jolle tämä on tehty vaikka tässä onkin isosiskon päällä, kätevää kun ovat niin saman kokoisia). 





Kivat kesäkassit eivät ole minun käsialaani, vaan ne on äitini virkannut tytöille neliöistä. Kassit on vuoritettu puuvillalla ja kassin suu sulkeutuu pienillä neppareilla.




Kaavat ja ohjeet:
Mekot: Seesaw (OD 3/13)
Bolero: Keiju (Tähkä, keiju ja taikasauva-kirja)

Kankaat ja langat:
Jätskitrikoo: Mussukat / Viivi ja Vilpertti
Lanka: Drops Baby Merino / Liljan Lankakauppa



10 kommenttia:

  1. Voi että mitä iloisia ja nauravaisia neitoja on tässä ja edellisessä postauksessa! Myös ompelukset ovat ihanan hyväntuulisia! Upea tuo bolero, voi kun iskisi kunnon neulekärpänen minuunkin ;) Kivat kassit on tytöt saaneet mummoltaan, tuollainen voisi ehkä multakin onnistua - sitten ensi kesäksi! Olipa kiva kuulla sinun kuulumisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin nauravaisia ja pomppivaisia olivat, että ihan vaikeuksia oli saada pysähtymään hetkeksi kuvaan. :) Nämä ovat tällaisia helppoja ja huolettomia mekkosia, pitää ja välillä pesaisee ja pitää taas. Minulta taas taitaisivat kassit jäädä tekemättä, neulominen on enemmän omaa alaa kuin virkkaus. Kiitos kivasta kommentista!

      Poista
  2. Ihanat jäätelömekot! Kummassakin kivat värit. Tuollainen bolero olisi varmaankin melko nopsa neuloa. Pitkään aikaan ei ole tullut mitään neulottua, vaan syksyn tullen olisi ihan mukavaa sekin.. Täytyypä käydä kirjastossa, jos sattuisi tuo kirja vaikka löytmään.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Aika pienitöinen muuten, yleensä vain neulon paksummista langoista, niin siksi tämän alku tuntui hitaalta. En minäkään ole nyt vähään aikaan neulonut, tämä on ollut valmiina jo jonkin aikaa. Lankoja on kyllä odottamassa että saisin uuden työn aloitettua. Neulon usein iltaisin lapsille satuja lukiessa, työ valmistuu siten ilta illalta pikkuisen kerrallaan. :)

      Poista
  3. Ihanat mekot ja bolero :) Innostuisimpa minäkin pitkästä aikaa neulomisesta ehkä syksyyn tullen.. On upea taito tytöillä käyttää samoja vaatteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä aloitin juuri toisen boleron isosiskolle, kun lankaa vielä jäi. Syksyn tullen iltojen pimetessä malttaa taas paremmin käyttää aikaa neulomiseen. Tytöt käyttävät omia ja toisen vaatteita huoletta yhdistellen (ei aina niin tyylikkäästi), joskus tulee tappelua mutta useimmiten sovussa. :)

      Poista
  4. Ihanat, värikkäät jätskimekot!! Ja suloiset kuvat! Näistä tulee hymy huulille :) Todella kauniin boleron olet neulonut! Minäkin tykkään tuollaisista yhtenä kappaleena neulottavista töistä ja yritin juuri etsiä tytön boleroon sopivaa ohjetta. Päädyin sitten sellaiseen vähän hihatintyyppiseen, mutta tämäkin olisi ollut tosi kiva. Tuo kirja näyttäisi olevan saatavilla Metsossa, joten taidanpa poiketa ja nappaan ohjeen itselleni. Neuleet alkavat taas kummasti kiinnostaa, kun syksy lähenee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato, tämä kommentti sai minulle hymyn huulille. :) Tuo oli sellainen päähänpisto lähteä rantaan ja tytöistä hurjan hauskaa, toivottavasti se välittyy kuvista. Jotain merkillistä on elokuussa, kun aina silloin alkavat neuleet houkuttaa. Minullakin on mielessä jo monta mallia, joita haluaisin kokeilla, mutta yritän malttaa tehdä yhden kerrallaan. :)

      Poista
  5. Sinä ole ommellut tähänkin niin herkulliset mekot! Bolero on kaunis, sulla kyllä pysyy puikot hyvin kädessä. Minustakin nämä kuvat ovat tosi ihania, tytöt osaavat poseerata niin mainiosti <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Tiedä tuosta puikkojen pysymisestä... Neulominen on tavallaan helpompaa kuin ompeleminen, riittää että osaa muutaman jutun ja niitä yhdistelemällä saa aikaan melkein mitä tahansa. Siistissä ja tasaisessa jäljessä riittääkin sitten harjoiteltavaa! Boleroa tehdessä ajattelin, ettei ikinä enää helmineuletta, mutta sitten sisuunnuin ja päätin sittenkin tehdä toisen samanlaisen ja saada siihen siistimmän pinnan. :)

      Poista

Kiitos viestistäsi! :)