perjantai 1. tammikuuta 2016

2015

Kulunut vuosi 2015 on ollut blogin hiljaisin sitten aloitusvuoden. Elän ruuhkavuosia sanan varsinaisessa merkityksessä ja ajan löytäminen käsitöille on ollut jo pitkään todella haastavaa. Välillä jopa blogin lopettaminen kävi mielessä, kunnes kesän irtioton jälkeen innostus palasi jälleen.

 Vuosi on ollut haasteiden värittämä, alkuvuonna osallistuin Kristan järjestämiin haasteisiin ja syksyllä järjestin niitä itse. Varmasti myös tulevana vuonna tulen osallistumaan erilaisiin haasteisiin.
Neulominen on palannut kuvioihin vuosien jälkeen. Minulla on aina tekeillä monta neuletta yhtä aikaa ja saattaa kestää pitkään, ennen kuin mikään niistä ehtii valmiiksi. 2016 tullaan näkemään jo viime vuonna aloitettuja neulomuksia, ainakin useita sukkia ja lapsen neuletakki puikoilta löytyy. 
Kirjaesittelyt aloitin blogissa loppusyksyllä. Nekin jatkuvat jälleen tammikuussa.

Pääasiassa tytöille olen tehnyt vaatteita, ainakin kun näitä kuvia katselee. Se ei täysin pidä paikkaansa, sillä kesäloman alussa tein itselleni useita toppeja, mekkoja aikuisten Mekkotehdas-kirjasta ja jopa parit farkkucaprit reissuvaatteiksi. Valitettavasti ne jäivät kaikessa tohinassa kuvaamatta, lukuun ottamatta joitain lomaotoksia, joita en tänne blogiin aio laittaa. ;) 
Joka tapauksessa tähän asiaan tarvitaan korjausliiketta, to do-listalle siis projekteja myös itseä ja poikaa, ehkä myös miestä ajatellen.

Suuria tavoitteita en tälle vuodelle aseta, toivon vain että aikaa, inspiraatiota ja tekemisen iloa riittäisi edellisvuotta enemmän. Ennen joulua hankin uuden ompelukoneen, jolla toivottavasti tulee tehtyä paljon sellaistakin, mitä vanhalla ei ole pystynyt / viitsinyt yrittää. :)

Myös teille toivon tälle vuodelle vähemmän stressiä, enemmän itse tekemisen iloa! 


 

18 kommenttia:

 1. Olipas ihana kooste! Paljon sinäkin ehdit tekemään :). Se on jännä, miten kuvittelee ettei ole juuri mitään saanut aikaiseksi, ja sitten blogista löytyykin vaikka mitä. Innolla odotan sinun päivityksiäsi, ihana, että päätit jatkaa :). Kysyit blogissani, mistä sain tulokset niihin luetuimpiin. Katsoin ihan tekstiluettelosta bloggerissa montako kertaa tekstiä oli luettu, minulla oli sen verran vähän postauksia viime vuonna, että vertailu oli helppoa. Toki google analytics voisi helpottaa siinäkin hommassa. Oikein inspiroivaa ja rentoa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Näiden koosteiden kokoaminen onkin mukavaa, kun samalla tulee muisteltua mitä onkaan tullut tehtyä. :)
   Okei, ajattelinkin ettei sellaista suoraa hakua taida löytyä. Google analyticsia en ole kokeillut, ehkäpä pitäisi.

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia niin kauniista käsitöistä! Näistä koosteista ei kyllä huomaa, että blogissasi olisi ollut hiljaista :) Minäkin elän noita kultaisia ruuhkavuosia ja välillä koko blogitouhun jatkon olen kyseenalaistanut. Onneksi olen silti roikkunut mukana, sillä paljon tämä antaa, vaikka aikaa ottaakin. Mielenkiinnolla odotan mitä kivaa tänä vuonna blogisi esittelee! Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato! Se on kyllä totta, että paljon iloa blogi on tuonut. Täytyisi vain muistaa olla laittamatta itselleen turhia paineita ja pitää tämä rentona harrastuksena. :)

   Poista
 3. Kauniita käsitöitä <3 Mäkin olen pitänyt paussia blogista kun aika ei ruuhkavuosina riitä kaikkeen. Ihanaa että et kuitenkaan ole lopettanut blogia! Taustalla seurailen tulevia projektejasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mun Tekemä! Välillä tiheämmin, välillä harvemmin, mutta haluan kuitenkin tätä blogia ja kässäpuuhia jatkaa. Toivottavasti sinäkin löydät aikaa jatkaa ihanaa värikästä blogiasi. Mukavaa että olet siellä kuulolla. :)

   Poista
 4. Ihania käsitöitä! Todella paljon olet saanut aikaan viime vuonna. Minulla ajatukset kiertävät aika samaa rataa, kuin sinullakin, blogin pitäminen ei tunnu niin tärkeältä kaiken arjen kiireen keskellä. Poden kroonista aika pulaa ja vaikka käsityöt rentouttaisivat sopivasti, ne ovat pitkällä listalla viimeisenä :) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Mandariinimania! Helppo on siirtää viimeiseksi se joka ei ole pakollista, mutta itse ainakin hermostun ellei pitkään aikaan pääse mitään omaa näpertämään. :) Tottahan käsitöitä voisi tehdä ilman blogiakin, mutta antaa se oman mausteensa harrastukseen. Hyvää ja luovaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Paljon olet ruuhkavuosista huolimatta saanut kuitenkin aikaiseksi! :) Ihana, ettet päätynyt lopettamaan blogia. Iloisia hetkiä käsitöiden parissa alkaneelle vuodelle! :)

  VastaaPoista
 7. Ihania värikkäitä töitä olet tehnyt! Ei uskosi, että blogi on ollut hiljainen :) Toivon sinulle oikein rentoa ja inspiroivaa vuotta!

  VastaaPoista
 8. Upeita juttuja olet tehnyt! Ei tosiaan näytä minunkaan mielestä hiljaiselta blogisi tahti viime vuonna :). Käsityöt vievät kuitenkin aina oman aikansa valmistuakseen niin eihän sitä voi koko ajan olla kerrottavaa :). Itsekin aion tänä vuonna ottaa vähän iisimmin, sellainen bloggauksen ensihuuma on minultakin nyt haihtunut ja osaan jotenkin järkevämmin nyt ajatella koko touhua. Sitä oli niin mahdottoman innoissaan aluksi, toki vieläkin, mutta ei enää halua jatkuvasti yöunistaan leikata ;). Itse tykkään nykyään noin kerran viikossa tai jopa hieman harvemmin päivittyvistä blogeista, silloin ehtii hyvin pysyä itsekin perässä sekä kommentoida toisen tekemisiä :). Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Meneehän käsitöiden tekemiseen paljon aikaa ja lisäksi kuvauksiin ja teksteihin. Minustakin kerran viikkoon olisi oikein sopiva tahti, vaikka ahkerana saa olla että siihenkin pääsee :). Viime vuosi oli itselläni kovin poukkoilevaa, jossain kuussa useita postauksia, toisena ei mitään. Jos tämä vuosi olisi tasaisempaa, niin se olisi jo hyvä.Blogi on kuitenkin vain osa harrastusta, ei pääasia.
   Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle ja koko perheelle! :)

   Poista
 9. Upeita ja ihanan värikkäitä töitä sinulla, ilolla seurailen blogiasi! Suotta murehdit blogin päivitys tahtia(minunkaan mielestäni täällä ei ole ollut hiljaista:) Mutta itse seurailen blogeja niin, etten karsi lukulistaltani, vaikka blogipäivityksiä tulisi hitaammin. Meinaan jos ajatellaan, että opettelet vaikka uuden tekniikan tai jos tekee vähänkään monimutkaisempaa tai vaativampaa työtä, niin kyllähän siihen saa uppoamaan aikaan. Ja juuri sellaisethan minua erityisesti kiinnostaa. Hih, selittelinkö tässä juuri omaa hidasta bloggaustahtiani?!:D Oikein ihanaa ja inspiroivaa vuotta sinulle! Stressittömämpi vuosi on ainakin itselleni tiedossa, siitä olen erityisen iloinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Minäkään en kovin helposti lukulistalta poistu, hyvää kannattaa odottaa :). En voi kyllä väittää, että minä olisin paljoa käyttänyt erikoisia tekniikoita, mutta uusi kone innostaa kokeilemaan sellaista mitä ei ole aiemmin tullut tehtyä. Tulee ehkä ommeltua enemmän, mutta valmista ei välttämättä tule yhtään nopeammin. ;) Ja neuleet ovat sitten ihan oma lukunsa, niihin aikaa vasta kuluukin!
   Hyvää uutta vuotta sinullekin, mukava kuulla että rennompaa on tiedossa. Kiinnostavaa nähdä mitä kaikkea esittelet blogissasi vuoden aikana. :)

   Poista
 10. Paljon kaikkea ihanaa olet saanut aikaiseksi vuoden aikana! Samoissa aatoksissa täälläkin, aika on kortilla... Mutta ehkä harvemmat postaukset tulee luettua ja katsottua tarkemmin, kun nykyään tahti kaikessa on niin kiireistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erja! Kovin yleistä tuntuu kiire ja ajanpuute olevan ainakin meidän perheenäitien keskuudessa. Kovasti aina ilahdun kun huomaan uuden postauksen varsinkin niissä blogeissa, joissa on ollut hiljaisempaa. Aina on niitä jotka jaksavat odottaa, vaikkei aina niin tiheään ehtisi kirjoitella. :)

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)