torstai 30. kesäkuuta 2016

Juhannuksen ompelukerho

Verson Puoti ilahdutti meitä ompelukerholla, joka "kokoontui" ensi kertaa juhannuksena. Ideana on siis, että Verson Puoti tarjoaa satunnaisin väliajoin verkkokaupassaan ompelukerhopakettia, jossa on pala yllätyskangasta hieman normaalihintaa edullisemmin. Sen tilanneet ompelevat annettujen lisäohjeiden mukaan määräajassa jotakin ja julkaisevat siitä kuvan puodin facebook-sivuilla.

Sen verran yllytyshullu olen, että pitihän se paketti tilata! Ennakko-ohjeiden perusteella aavistelinkin jo paketissa olevan tätä mustavalkoista "värityskangasta". Meillä tytöt ovat pitkään toivoneet saavansa koristella kangastusseilla vaatteita, joten annoin heille vapaat kädet tämän kankaan suhteen. Molemmat toivoivat yksiolkaimista mekkoa ja leikkelin kapealinjaiset mekot, jolloin kangas tuli mahdollisimman hyvin hyödynnettyä ja riitti kahteen mekkoon.

Liimasin kankaan taustalle kontaktimuovia (tämä mainio vinkki löytyi Miinullekko-blogista), jolloin kangasta oli helppo värittää. Pienempi neiti innostui niin, että väritti koko mekon eikä halunnut jättää yhtään valkoista. Isompi tyytyi muutaman kokan koristeluun. Takakappaleet ovat molemmissa mekoissa kuitenkin samaa kangasta ilman värityksiä.
Koska kaapista löytyneet kangastussit olivat pastellisävyisiä, käytin mekon yläreunaan hempeän vaaleanpunaista resoria. Mekot olisivat ehkä pysyneet sellaisenaankin ylhäällä, mutta en halunnut että niiden valahtamista pitäisi varoa ja ompelin siksi framilonista läpinäkyvät olkaimet toisellekin puolelle.

Nämä valmistuivat pikavauhtia, juhannusaattoaamuna ennen mökille lähtöä sekä väritettiin että ompelin mekkoset kasaan.rikäs kesäkuun viimeistä päivää!

10 kommenttia:

 1. Upeasti on jaksanut nuorempi värittää koko etukappaleen. Mahtava! Kivanmalliset mekot!
  Ps. Nähdäänkö ensi viikolla taas Lestillä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin vähän ihmettelin, miten jaksoi ja vielä niin nopeasti. Onneksi tusseissa riitti väri :).
   Lestillä nähdään! Pitäisikin alkaa jo leikellä kankaita valmiiksi.

   Poista
  2. Miten muuten kun käyttää tuota kontaktia apuna, tarviiko kangasta yhtään venyttää?

   Poista
  3. Yritin olla venyttämättä. Laitoin kankaan ja muovin vastakkain mahdollisimman suorana. Paikoin kangas rypistyi ja niistä kohtaa jouduin suoristaessa vähän venyttämään.

   Poista
 2. Oi, ihanat mekot. :) kiva kun saivat itse värittää kankaan. <3

  VastaaPoista
 3. Ihan parhaat mekot tuollaiset, joiden teossa tytöt sai itse olla mukana! Teidän tytöt on aina niin iloisia näissä kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tässä oltiin juuri lähtötunnelmissa ja niin mahdoton kiehnäys ja kikatus päällä, ettei kuvaamisesta meinannut tulla mitään :).

   Poista
 4. Teillä onkin ollut hieno ja hauska yhteinen projekti:) Ihanat mekkoset:) Taisin Pikku Akan postaukseen aiemmin kommentoidakin, että minä en olisi varmaan millään malttanut tyytyä värittämään vain muutamaa kukkaa, olisin todennäköisesti värittänyt koko mekon:)

  VastaaPoista
 5. Ihanan värikkäät mekot! Tällainen väritettävä kangas onkin hauska, kun jokainen voi tehdä omien toiveidensa mukaan värimaailman. Olisipa tällaisia poikienkin kuoseissa tarjolla, ei tahdo nuo kukat upota 7 veelle :D.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)