torstai 16. lokakuuta 2014

Syksy on violettiTänä syksynä violetti on innostanut minua aivan erityisesti. Ihana vahva väri ♥.

Tekisipä mieleni itsellekin sitä edes pienenä ripauksena, nämä violetit menivät kuitenkin jälkikasvulle.

Pari viikkoa sitten ompeluryhmän haasteessa saimme maistiaiset Noshin talvimalliston kankaista raitatrikoon muodossa. Minä näin kankaan heti leggingseinä ja sellaisiin kangas juuri riittikin. Lahkeet leikkasin ylipitkiksi ja rypytin framilonilla. Ja kun niin kovasti napeista tykkään, ompelin rypytyksen päälle lilat sydännapit.

Haasteompeluksen olisi voinut lahjoittaa Roosa nauha-keräykseen, mutta saumurini teki niin kurjaa jälkeä, että tein nämä kokonaan ompelukoneella ja vaikka nämä päällepäin ovat siistit, en hirvennyt niitä huudettavaksi laittaa. Osallistuinpa huutokauppaan sitten pelkästään ostajan roolissa tällä kertaa.
Tietysti uusi yläosakin tarvittiin ja sellaisen tein syvän violetista joustofroteesta. Näissä kuvissa sävy on todellista vaaleampi. Raitatrikoon tilkuista riitti vielä somisteiksi: taskupusseiksi ja sydänaplikaatioksi.


Violettia myös pikkusiskolle. Tunika Majapuun suloisesta tyttötrikoosta, jota onkin marinoitu kiitettävän pitkään. Sivusaumoihin upotin taskut. Housut ovat jo aiemmin tehdyt ja kaiketi täällä blogissakin joskus vilahtaneet.

Olen tullut laiskaksi kaavojen piirtelyn suhteen. Nämäkin on kaikki tehty vanhojen vaatteiden pohjalta. Samaan tapaan olen ommellut itselleni paitoja: kankaan päälle vanha paita ja sen reunoja mukaillen siks saks suunnilleen sinne päin. Helmaa ja hihoja kankaan riittävyyden tai fiiliksen mukaan. Trikoo on armollinen materiaali, ei ole niin vakavaa vaikkei leikkaus ole ihan millilleen.


Kankaat:
Raitatrikoo: Nosh Organics
Joustofrotee ja resorit: Fabriina
Tyttö-trikoo: Majapuu 


8 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihanat noi ekat legginssit, pakko ehkä matkia, legginssejä kun taitaa vielä tarvia ommella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Leggingsejä tytöllä ei kai ikinä voi olla liikaa. :)

   Poista
 2. Violetti on upea väri ja näin syksyllä sen voima vain korostuu. Leggarit on todella kivat. Tutulta kuulostaa tunne kaavojen piirtelyn suhteen. Tuolla tavalla vanhaa hyödyntämällä minäkin pääasiassa leikkaan kankaat:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Näköjään mitä enemmän ompelee, sen enemmän tulee oiottua mutkissa. :)

   Poista
 3. Kivat legginsit! Ja tuo tyttö-trikoo on hieno kangas. Itsekin olen laiskistunut kaavojen suhteen, joko teen paljon vaatteita samalla kaavalla muuttamalla vaan vähän leveyksiä ja pituuksia, tai käytän vanhaa paitaa kaavana, kuten sinäkin teet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla kaavalla saa tosiaan aikaan ihan erilaisia vaatteita, kun vähän varioi. Aina ei tarvitse piirtää uutta. Kiitos Mandariinimania!

   Poista
 4. Violetti on jotenkin niin syksyyn kuuluva väri. Vaikka se sopiikin moneen vuodenaikaan, niin usein syksyisin katse kiinnittyy sen värisiin kankaisiin. Legginsien rypytys nappeineen sopii loistavasti tunikaan. Tyttötrikoo on ihana tunikassa <3. Minulla on kanssa ollut suunnaton laiskuus kaavojen kanssa, ei millään jaksaisi piirtää uusia vaikka kaipaankin jotain uusia malleja ommeltavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Nyt tuntuu, että ompeluaika on jäänyt niin vähiin, etten saisi mitään aikaan jos alkaisin vielä piirtämään kaavojakin. Vanhaa soveltaen saa nopeammin valmista aikaan, ompelukin sujuu rutiinilla tutun mallin kanssa. Vaihteeksi pitäisi kyllä taas välillä kokeilla jotain uutta. :)

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)