torstai 12. marraskuuta 2015

Rusettisia unia


Voi, miten minun on ollutkaan blogia ikävä!

Vanha tietokoneemme pimeni jo ennen syyslomaa ja olemme joutuneet selviytymään ilman siitä lähtien. Olisihan niitä tietysti saanut suoraan kaupan hyllyltä, mutta kun myyjä vakuutteli että muutaman päivän odottamalla saataisiin samaan hintaan uusinta uutta, niin mehän odotimme. Muutama päivä tosin venähti muutamaan viikkoon, mutta tässä se nyt vihdoin on. Olen itse ihan ruosteessa, kun yritän löytää oikeita ohjelmia ja painikkeita uudesta kumppanista, mutta eiköhän se tästä...

Enpä voi väittää, että meidän lapsilla olisi mitenkään vähän vaatteita. On kuitenkin joitain juttuja, mistä alkaa oikeasti olla pulaa. Yksi niistä on tyttöjen yövaatteet. Niin helppoa kuin niiden ompelu onkin, en mistään meinaa löytää innostusta niiden tekemiseen. Sillä seurauksella, että isomman tytön pyjamat ovat kutistuneet polvi-kyynärmittaan, eikä niitä äidin moneen kertaan lupaamia yömekkoja vain ala ilmestyä.

Mutta...
Sinä päivänä ilmestyi uusi lasten Ottobre ja kävimme elokuvateatterissa katsomassa Onnelin ja Annelin talven. Elokuvasta jäi inspiraatio samistelusta ja herttaisesta vanhanaikaisuudesta. Niinpä esipesun jäljiltä kuivumassa olleet PaaPiin metrin jerseypalat saivat maistaa saksia jo samana iltana.

Vihdoin on tytöillä uudet yömekot. Eivätkä nämä ihan heti jää ainakaan pituussuunnassa pieniksi. :)Voi tätä marraskuuta! Valoa ei nimeksikään, kuvat räpsittävä niinä muutamina hieman vähemmän hämärinä tunteina sisällä, kun ei avovarpain yöppäreissä hanno pihallekaan lapsia ajaa. No, onpahan ainakin autenttisia kuvia, aito aamupörrö hiuksissa. :)

22 kommenttia:

 1. Onpa nätit rusettiyöpaidat. Minä olen kans miettinyt tuota yöpaita/pyjamaompelulaiskuutta. Olen arvellut, että se johtuu siitä, että pyjamat ei näy muille, ettei haittaa vaikka ne ovat kulahtaneita ja lörpsähtäneitä. Ja siitä että pyjamat ovat niin väljiä, ettei haittaa vaikka lahkeet ja hihat ovat lyhyitä. Ne eivät silti kiristä. Ja siitä, ettei niihin raaski kuitenkaan käyttää kalliita kankaita, jotka ovat marinoituneet jo vuosia = olisi siis oikeinkin järkevää saksia ne pyjamiksi. Mutta pisteet sinulle - sait yöpaidat tehtyä. Minäkin tein viime viikolla Koulupojalle pyjaman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. :) Mutta miten mukava onkaan mennä nukkumaan pehmeä ja oikeankokoinen vaate yllä, ihan aiheellista olisi vähän panostaa vaikkei vaate tule näytille. Vielä pitäisi ainakin toiset saada tehtyä, ellen sitten hae kaupasta niitä frozen-pyjamia...
   Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 2. Ihastuttavat, värit toimivat kivasti yhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin värit ovat yllättävän hyvät yhdessä, vaikka kankaina en ollut ihan varma.

   Poista
 3. Ihanat yömekot! Kivan näköiset yksityiskohdat nuo rusetit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään ruseteista, ne sopivat melkein mihin vaan. :) Nämä on Tehtaamon ohjeella tehty, ensimmäistä kertaa sain onnistumaan pelkästään koneella ommellen. Kiitos Unelmallinen!

   Poista
 4. Oi miten somat yömekkoset:) se on kyllä jännä juttu miten yöpaitojen ja pyjamien ompeluun ei itsellä inspiraatio ole iskenyt, kaupasta on tullut kaikki ostettua tähän asti. Tai ehkäpä pojalle vaikka sellainen vanhan ajan Eemeli pyjama..:) Onnelin ja Annelin Talvi elokuvaa ei ollakaan vielä nähty, luulenpa että lapset voisi tykätä siitä kovasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villapipo! Eemeli-pyjama olisikin varmasti suloinen pienell pojalla. :) Elokuva oli ainakin meidän tyttöjen mielestä ihana, kannattaa käydä katsomassa.

   Poista
 5. Kivat yökkärit somilla yksityiskohdilla. Mun ei juuri tarvi miettiä isompien yökkäreitä/pyjamia, kun kahta nuorrimmaista lukunottamatta kukaan meidän lapsista ei sellaisia käytä. Mutta ne pienempien yöppäritkin haetaan kaupasta tai kirppikseltä ja tänä aamuna viimeksi leikkasin pojan yöppäristä jalkaterät pois. Oli itse repinyt pottuvarpaan kohdalle tulleen reiän isommaksi ,tämä puolitoistavuotias.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä meilläkään vanhin lapsista enää pyjamaa juuri käytä. Mutta tytöt ovat jo pitkään toivoneet yömekkoj, prinsessa on prinsessa pehkuissakin. :)

   Poista
 6. Täällä menee yöpaidoiksi semmoiset kauemmin marinoituneet, mutta jo tylsäksi käyneet kankaat, jotka täytyy vaan saada ommeltua pois, koska en jaksa/raaski kankaita myydäkään. Harvoin kuitenkaan inspistä siihen hommaan on, kaikki ideani kääntyvät aina (päivä)paidoiksi :D Villa Pipon mainitsema Eemeli-tyyli olisi kyllä ihana ja olenkin jo jossain vaiheessa selaillut kaavalehdistäni sopivan ohjeen esiin. Jospa vaikka joulun kunniaksi jaksaisi pyöräyttää sellaiset, vaikka tuskinpa niitä pakettiin kannattaa kääriä, pehmeät paketit kun ei ole kovin suosittuja täällä päin ;) Pienemmän ko. tyylinen ostettu pyjama alkaakin olla jo pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitähän juuri olisiko järkevää käyttää yöppärikankaiksi. Inspiraatio vaan tahtoo aina viedä järjestä voiton. ;)
   Minäkään en omille lapsille itse tehtyjä laita pakettiin, niitä on kiva tehdä ja antaa ihan muuten vaan. Uusi yöpuku ennen aattoa varmaan ilahduttaisi lasta.

   Poista
 7. Ihanat yömekot, varmasti näillä hyviä unia tiedossa :)

  VastaaPoista
 8. Pitkät yömekot tytöillä on vaan niin ihanat! Väriyhdistelmä sopii tyttösille niin hyvin. Mekin käytiin isänpäivän kunniaksi katsomassa Onnelin ja Annelin Talvi koko perheen voimin. Pienin oli ihan onnesta soikea, kun ei ole elokuvateatterissa ennen käynyt ja hyvin jaksoi ihanan elokuvan katsoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Onneli ja Anneli oli lempikirjani lapsena, sain sen synttärilahjaksi pienenä koululaisena ja sen läpi moneen kertaan. Kiva, että siitä on tehty nämä herttaiset elokuvat. :)

   Poista
 9. Elokuvia en ole käynyt katsomassa, mutta ne kirjat! Ja Vaaksanheimon perhe! Nämä yöpaidat on ihastuttavat, niin suloiset samistelupaidat. Mä kylläkin ompelen hurjan mielelläni oloasuja, joissa voin nukkuakin - kertooko se jotain mukavuudenhalusta?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihania ne kirjat ( tai minulla oli sellainen yhteisnide), jokaisen tytön unelmia. :) Elokuva ei tietystikään vastaa omaa mielikuvaani Onnelista ja Annelista, mutta tykkään leffoista silti. Minä en muuten ole koskaan ommellut itselleni oloasua! Ehkä pitäisi, sillä mukavuus ennen kaikkea. :) Kiitos Hieno tar!

   Poista
 10. Niin kauniit yömekot! Väriyhdistelmä on täydellinen, juuri sopiva vanhahtavaan tunnelmaan. Onnelia ja Annelia minäkin luin lapsena, ensimmäisen elokuvan kävin nuorimpien kanssa katsomassa, mutta mistähän saisin seuraa tähän toiseen :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erja! Eikö keneltäkään kaverilta/sukulaiselta löytyisi sopivan kokoista lasta lainaan? ;)

   Poista
 11. Nuo värit kyllä sopii teidän tyttösille. Pitkät yömekot ja rusetit, ihana yhdistelmä!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)