maanantai 28. maaliskuuta 2016

Uudet asut pikku trulleilleUusille trulleiluvaatteille oli tänä pääsiäisenä tarvetta, sillä vanhat hameet ja viitat olivat jo jääneet lyhyiksi. Toisaalta vaatimuksetkin olivat vuoden aikana muuttuneet. Vanhempi ilmoitti pukeutuvansa kissaksi ja nuorempi pupuksi. Jälkimmäinen tosin muutti myöhemmin mieltään ja tahtoi sittenkin olla noita.

Käsityölehdissä on näkynyt eläinhaalareiden kaavoja, mutta huppari tuntui käytännöllisemmältä ratkaisulta. Kaavana tässä on Ottobren (1/15) Block stripes. Muuten tein aika lailla kaavan mukaan, mutta hupun kaavan leikkasin kahteen osaan, jotta sain saumaan upotettua kissan korvat. Valitsin hieman reilun koon ja vuoritin hupparin kokonaan Käpysen pinkillä sydäntrikoolla, jotta asu olisi vähän lämpimämpi. Päällinen on velouria, samoin kuin pinkit aplikaatiot. Vähän harmitti, ettei kaapista löytynyt harmaata tms. vaaleaa velouria, tuo pinkki kun tuntui aika räiskyvältä.

Tämä asu on kovin hätäisesti kasaan kyhätty, viimeistelyyn ei juuri ollut aikaa ja niinpä hupparista löytyy useampikin kohta, joka ei ainakaan nurjalta kestä tarkempaa syynäystä. Rooliasuna kuitenkin toimi ihan mainosti. Tulipa samalla palautettua mieleen huppariompelun ongelmakohtia, ehkä osaan välttää niitä kun alan käyttövaatteita tekemään. Arkihuppareillekin nimittäin olisi tässä huushollissa tilausta.Pienemmälle trullille siis sittenkin noita-asu, mutta siihen sainkin tarkat ohjeet. Mustaa piti olla ja viitta ehdottomasti. Sen verran sain myönnyteltyä, että harmaa toppatakki kelpuutettiin osaksi asua. HH-kankaasta löytyi juuri sopivat kankaat. Hameeksi valmista röyhelökangasta, johon ompelin vain taakse sauman ja vyötärölle resorin, voisiko helpompaa olla! Viitan tein mustasta pitsistä, jonka kanttasin satiinivinonauhalla. Viitan yläosan poimutin ja ompelin sitten siihenkin kantiksi ja solmimisnauhoiksi samaa vinonauhaa. Viitta ei ommellessa näyttänyt oikein miltään, mutta kevätauringossa pitsin kuviot pääsivät oikeuksiinsa.

Samalla kauppareissulla osui silmiin myös hauskaa onnenlanttinauhaa, jonka kiinnitin vyöksi noidalle. Hattu on Tokmannilta, sitä tuunattiin vain solmimisnauhoilla, jotta hattu ei lentelisi tuulen mukana. Kahvipusseista punottu kassi on äitini jo muutama vuosi sitten tekemä.Koska emme olleet paikalla vastaanottamassa muita vierailevia pääsiäisnoitia, jätimme portaille korin johon laitoimme namupusseja trulleja varten. Taittelin pussukat tavallisesta tulostuspaperista ja tytöt koristelivat ne piirroksin ja tarroin. Onpa ollut mukava viettää muutama vapaapäivä. Monenlaista on ehditty tekemään ja olen saanut muutamia keskeneräisiä ompeluitakin valmiiksi ja kuvattua. Ihan peruspertsaa vain, mutta tarpeeseen. Niistä lisää myöhemmin tällä viikolla. Nyt lähden katselemaan, mitä teidän muiden blogeihin kuuluu :).

16 kommenttia:

 1. Niin upeat asut! Kyllä neitosten on kelvannut. Todella hieno tuo pitkä viitta. Täällä mentiin tänä vuonna ihan vanhoilla asuilla. Tytöistä vanhin oli noita, keskimmäinen leijona ja nuorin prinsessa :). Poika meni virpomaan tavallista siistimmissä varustuksessa eli farkuissa ja villakangastakissa :). Täälläkin on touhuttu kaikenlaista, vähän kässäiltykin, nautittu rauhallisuudesta ja kotoilusta. Kiva nähdä, mitä pertsaa siellä on syntynyt, sitä odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Teillä onkin ollut monenlaista asua sitten, näillä nurkilla näkyi enimmäkseen ihan perinteisesti huiveihin ja essuihin pukeutuneita pikkunoitia. Pojalla oli nyt ensimmäinen pääsiäinen jolloin ei mennyt virpomaan. Olisi kyllä vielä lähtenyt, mutta muut samanikäiset pojat eivät enää kiertelystä innostuneet, eikä pikkusiskojen seurakaan kelvannut.

   Poista
 2. Upea huppari ja noidan asu! :) Täällä mentiin viikko sitten ihan essuilla ja leivinliinat päässä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Niinhän meilläkin aiempina vuosina on tehty, mistä lie saaneet nyt päähänsä uusia vaatimuksia. Luulevat mokomat, että äiti tekee mitä vaan :).

   Poista
 3. Kiva idea nuo oven pieleen jätetyt virpomispussit! Oliko pikkutrullit hoksanneet niitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siitä pusseja kadonnut :). Meillä on aiemminkin ollut käytössä "kori portailla"-tekniikka, sillä jos miehellä sattuu olemaan työpäivä, ei kukaan ole koko päivää kotona ovea avaamassa. Kiitos Pikku Akka kommentistasi!

   Poista
 4. Hienot asut! Huppari sopii hyvin käyttöön pääsiäisen jälkeenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen! Joo, ihan käyttökelpoinen huppari muutenkin, elleivät pikku kauneusvirheet itseäni niin häiritsisi... Vaan lapsihan sen päättää, otetaanko vaate kaapista pääsiäisenä vai useamminkin :).

   Poista
 5. Ihania trulleja! Olisipa käynyt tuollaisia meidänkin oven takana :)

  VastaaPoista
 6. Hienot virpomisasut teidän trulleilla! :) Minä olin unohtanut koko virpomisen ja viime tipassa askarreltiin vitsat. Asuille ei sitten jäänytkään aikaa, mutta onneksi pienemmälle mahtui viime vuotiset velhon vermeet ja isompi halusi olla pupu. Vielä nipin napin mahtui päälle toissavuotinen viitta ja pupuhattu ja minä säästyin yötöiltä ;) Ensi vuonna voisi olla vaikka ajoissa liikenteessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato! Meillä ei annettu äidin unohtaa, niin innolla kyseltiin montako yötä vielä ja joko asut ovat valmiit ;). Toivottavasti nämä nyt menevät taas pari vuotta eteenpäin ja ensi vuonna riittäisi oksien somistus.

   Poista
 7. Hienot asut olet tehnyt! Luulen, että huppari varmasti menee päälle useasti, ihanat raikkaat väritkin :). Tuo pussi-ajatus olisikin loistava, vaikka meillä ei kyllä ole koskaan käynyt ketään virpomassa. Tai enhän minä tietenkään varmaksi voi tietää, kun emme ole kotona olleet koko päivää :D. Ehkä ensi vuonna teen näitä pusseja, niin nähdään, käykö kukaan oven takana sillä aikaa, kun itse olemme virpomisreissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Kokeilepa tosiaan ensi vuonna, hakeeko kukaan namuja sillä aikaa kun olette pois. Ei meilläkään trulleja jonoksi asti vieraile, mutta jos joku lapsi meille asti jaksaa tulla, en halua lähettää häntä pois tyhjin käsin :).

   Poista
 8. Ihanat asut:) Hauska idea jättää pussukat kuistille:) Tänä vuonna meillä ei käynytkään virpojia, saimme siis itse syödä kaikki varatut herkut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Meillekin on joskus käynyt niin, että olen varannut valtavat määrät karkkeja, eikä olekaan käynyt kuin muutama trulli ja sitten niitä herkkuja on itse mussutettu pääsiäispyhinä. Tällä kertaa varauduin jo maltillisemmin ja ihan hyvin riittivät silti :).

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)