sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kesäkuun kierrätetyt: lakanasta viirinauhaKaikki lähti siitä kun tyttö ilmoitti haluavansa sateenkaarisynttärit (hänen lempivärinsäkin on sateenkaari, eli siis kaikki iloisen kirkkaat värit). Siinä sitten aloin koristeluita pohtia ja ajattelin, että olisi kiva tehdä värikäs viirinauha. 

Mutta mistä ainekset? Sopivan värisiä kankaita minulla ei ollut. Voisihan värjätä. Mutta millä? Dylon ei käy, koska tarvitsin vain pienet tilkut. Kool aid-värit olisivat olleet hyvät, mutta sellaisia ei kaapista löytynyt. Mutta hetkinen, onhan siellä elintarvikevärejä!

Uhrasin kokeiluun yhden valkoisen vauvanlakanan. Leikkelin sen kuuteen osaan, kostutin palat ja upotin ne sekoittelemiini väriliuoksiin. Sitten mikroon kuumenemaan. Nostaessani astiasta ensimmäisen laikukkaan vihreän tilkun, ajattelin ettei tästä tainnut mitään tulla. Mutta kun kerran oli aloitettu, pitihän leikki katsoa loppuun saakka. Kun kaikki oli värjätty ja silitetty, tilkkupino näytti oikeastaan aika hauskalta. 
Jos olisi ollut päivä, olisin kuvannut tilkut. Mutta oli yö, enkä malttanut odottaa aamuun...

Leikkasin ja ompelin tilkut viireiksi, nauhaksi laitoin uutta kaapista löytynyttä ruutukangasta, koska lakana pääsi jo loppumaan.

Aika pirteähän siitä tuli, auringon loistaessa viirien läpi ne näyttävät kuin vesiväreillä maalatuilta. Pesunkestävyydestä ei ole mitään tietoa, mutta eipä se tässä käytössä ole niin oleellista.


Ihana kesäpäivä, parhaat kaverit, leikkiä ja herkkuja. Kivat kemut oli!

Kaava: oma
Kangas: vanha valkoinen vauvan aluslakana

16 kommenttia:

 1. Sateenkaarisynttärit, onpa aivan upea teema! Ja viirinauha on myös tosi hieno, tosiaan näyttää siltä, että tilkut olisivat vesiväreillä maalatut. Eipä olisi tämän rouvan mieleen tullut käyttää elintarvikeväriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä kool-väreistä se idea tuli, jotain elintarvikeväriähän niissäkin on. Kiitos Krista! :)

   Poista
 2. Hitsin hyvä idea nuo elintarvikevärit! Millaisia värejä käytit? Jauhetta, nestettä vai pastaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nestemäisiä dr. Oetker-värejä, niitä kun sattui kaapissa olemaan.

   Poista
 3. Ihana teema synttäreillä! Kyllä olet luova, ei minullakaan olisi tullut mieleen elintarvikevärit kankaan värjäykseen. Viiri on mahtava, iloinen ja juuri teemaan sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Meidän neiti on suuri sateenkaarifani. :)

   Poista
 4. Voi vitsi, mahtavat värit tuli! Tää niin menee kokeilulistalle! (että jos tarkempia ohjeita jaksat väsätä niin otan ilolla vastaan!) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tällainen hätävararatkaisu, että enpä tiedä viitsinkö ohjeita kirjoittaa. Katsotaan...
   Ja kiitos! :)

   Poista
 5. Hieno viiri! Meidän keskimmäinen on sanonut monesti lempivärinsä olevan värikäs. :D

  VastaaPoista
 6. Onpa ihanan näköinen viirinauha. Itselle elintarvikevärit ovat jääneet aika vähälle käytölle, että en tiedä osaisinko niitä edes käyttää, mutta olet kyllä saanut hienoa jälkeä aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Värien käyttö ei ole ollenkaan hankalaa, varmasti osaisit. :)

   Poista
 7. Mihin lie kommentti kesken kaiken hävisi, mutta uusi yritys...
  Voi, kuinka iloinen viirinauha, tosi kiva!!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)