lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kesäkuun kierrätetyt: paidasta, topista ja tyynyliinasta kesäseteiksi


Tänään on kierrätyshaasteen viimeinen päivä. Tällä viikolla en ole ehtinyt haasteeseen panostaa (niin nopeita kuin nämä ovatkin tehdä), mutta viikon lopuksi tekaisin vielä tytöille kesäiset setit.

Isomman setin lähtökohtana oli oma vanha paitani. Pari kestotahraa pintaansa saanut, mutta kauniskuosinen, joustavaa puuvillaa.


Leikkasin ylä- ja alaosan erilleen, keskeltä jätin pois suikaleen, jossa oli tahra. Alaosasta tuli sellaisenaan pelkällä kuminauhakujalla hame. Toinen tahra kätkeytyy uuden vyötärökäänteen alle piiloon.

Yläosasta leikkasin kauluksen pois, koska se tuntui liian raskaalta. Sitten kaventelin vaatetta välillä sovittaen ja ompelin sivut ja kädentiekäänteet. Olisi kärsinyt kaventaa lisääkin, mutta ihan ok myös näin. Yläosa jäi minusta hieman liian lyhyeksi, mutta pelastus löytyi boordinauhasta. Onhan tuo pitsireunus myös aika soma. :)Pienemmän tytön hame on tehty tyynyliinasta, jonka toinen puoli oli turkoosi ja toinen valkoinen. Käänsin sivusauman eteen, minusta se näyttää hauskemmalta näin. Tähänkin vyötärökuminauha ja läntit peittoon pitsikukilla. Ihan itse jouduin virkkaamaan, sillä on kaksi kierrätyksen perusraaka-ainetta, joita en koskaan ole onnistunut kirppareilta löytämään: kauluspaidat ja pitsiliinat.Pikkusiskokin halusi paidan, kun kerran isosiskokin sai. Kaivoin kaapista trikoisen toppini (kuva alla), jossa oli tuplaetukappale pitsistä. Asettelin tytön paidan topin päälle ja leikkelin siitä mallia ottaen pienen paidan. Valmis helmakäänne tuli tässä hyödynnettyä.Tämä oli minun viimeinen ompelukseni tämän haasteen tiimoilta. Monta ideaa jäi vielä toteuttamatta ja materiaaliakin löytyy (farkkuihinkaan en ehtinyt koskea lainkaan!). Ehkä näitä kierrätysjuttuja ilmaantuu blogiin lisää joskus myöhemmin...

Kierrätysompelu ei ole ollenkaan ominta alaani. Tämä haaste onkin ollut mukavaa vaihtelua. Alunperin epäilin, maltanko kahta viikkoa käyttää pelkkiä kierrätysmateriaaleja, mutta eihän se ollut ollenkaan vaikeaa. Samalla tämä on ollut kuin lomaa. En ole stressannut hupenevatko kangaspinot tai mitä vaatetta kukakin oikeasti tarvitsee, vaan tehnyt ihan sitä mitä huvittaa ja sen verran kuin huvittaa. Aika monta käyttökelpoista vaatetta ja tarviketta syntyi siinä samalla. :)

Käykääpä katsomassa myös muihin haasteeseen osallistuneisiin blogeihin, ahkeria ja idearikkaita ollaan oltu jokaisessa:
http://haaraamo.blogspot.fi
http://hannannamit.blogspot.fi

12 kommenttia:

 1. Voi, onpa sievät ja herttaiset vaatteet! Ihanan raikas turkoosi hameessa. Pitsiliinoja ei ole minullekaan sattunut kirppiksiltä kohdalle, ainakaan ehyitä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hanna Mi! Kukapa niistä kauniista ehjistä liinoista tahtoisi luopua, en minä ainakaan! Tosin pöydällä en sellaisia osaa käyttää. :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja settejä, suosikkini on tuo turkoosi hame :) Kiva oli lukea myös ajatuksiasi kierrättämisestä ja tästä haasteesta, minullekin tämä oli vapauttava kokemus, jos niin voi sanoa. Säännöllisempi kierrättäminen jatkuu ehdottomasti täälläkin päin, sain jo laatikollisen upeita aarteita, joista saa ainakin ihania mekkosia tehtyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista, myös haasteen järjestämisestä! Sen ansiosta nämä matskut saivat uuden käyttötarkoituksen, toivottavasti jatkossa myös moni muu kaappiin unohtunut vaate. :)

   Poista
 4. Todella kauniita ompeluksia olet tehnyt. Ihastuin todellakin tuohon eka settiin. Minusta tuo paita pitsireunan kanssa on mahdottoman kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin brodyyri sopii tuohon hyvin, joskus hyvät ideat syntyvät vähän vahingossa. :) Tyttökin tykästyi noihin vaatteisiin kovasti. Minä mietin, onko kaikessa lyhkäisyydessään lapselle liian rohkea, mutta osat ovat monikäyttöiset myös erikseen. Tyttö on jo ehtinyt pukea hamee t-paidan ja leggingsien kanssa, yläosan liiviksi paidan ja housujen kanssa jne.

   Poista
 5. Kivoja vaatteita. Turkoosi hame on kaunis ja raikas.

  VastaaPoista
 6. Tosi suloiset kesäsetit! Mun lemppari on tuo turkoosi setti :)

  VastaaPoista
 7. Ihania kesä asuja ja Eka kuva on kyllä niin suloinen <3

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)