torstai 5. kesäkuuta 2014

Kesäkuun kierrätetyt: lakanoista peitoiksiKaapista löytyy monenmonta tällaista vauvan lakanaa. Suloisia lasten kuoseja, ajan saatossa pehmeiksi hiutuneita, muistorikkaita, monen lapsen nukkumia. Meillä vain ei niille enää löydy sopivankokoista käyttäjää.Revin muutaman lakanan suikaleiksi ja ompelin niistä peittoja leikkimökkiin. Taustaksi leikkasin vanhan fleecepeiton - tuli suloisen pehmeät ja silti kevyet.

Toiseen peittoon ompelin somisteeksi pinkkiä pitsiä, kun laatikostani löytyi juuri sopivanpituinen pätkä. Mukava on nyt omassa pikkukodissa leikkiä. :)


Kaavat: ei tarvittu
Kankaat: vanhoja vauvan pussi- ja aluslakanoita

10 kommenttia:

 1. Todella herttaiset peitot! Käytössä olleet lakanat onkin oivan pehmeitä materiaaleja. Pitsisomisteen värihän passaa täydellisesti kuvioiden väriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Sopii tosiaan hyvin sävyihin samoin kuin fleece myös. Onneksi minulla on noita pitsejä hamstrattuna joka lähtöön. :)

   Poista
 2. Kiva idea saksia vauvojen lakanat tilkkupeitoksi! Vauvojen lakanoita kun löytyy varmaan jokaisesta lapsiperheestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin varmasti löytyy ja siksipä niitä on aika turhaa kirpparillekaan viedä. Parempi keksiä uusiokäyttöä. :)

   Poista
 3. Ihanat peitot :) Hyvä idea hyödyntää käyttämättömiä lakanoita peittoon. Mukava kun nukkeleikeissä on oikeankokoiset peitot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lakanat ovat kyllä kelpo materiaalia moneen. Isoja täkkejä en viitsi leikkimökkiin viedä ollenkaan, pieniä ja kevyitä on lasten helpompi käsitellä.

   Poista
 4. Tosi hienoja nämäkin! Kyllähän nuket tarvitsevat omat kesäpeitot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näiden alle mahtuvat tytöt itsekin pötköttelemään, mutta nopeasti samoista värkeistä valmistuisi nukeillekin omat. :)

   Poista
 5. Suloiset peitot! Omat tilkkupeittoprojektit sen kun vaan odottaa, mutta ihana näitä toisten tekemiäkin on ihailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Tällaiset suikalepeitot on tosi nopeita toteuttaa kun mitat ei ole niin justiinsa. Onhan tässä vielä yli viikko haasteaikaa jäljellä. :)

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)