lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kesäkuun kierrätetyt: pussilakanasta mekoksiKoska tyttären synttärit osuvat keskelle kierrätysviikkoja, tehtiin päivänsankarin mekkokin teemaan sopivasti vanhasta pussilakanasta.

Vaikka totta puhuen en ole 100 % varma alkuperäisestä käyttötarkoituksesta, koska minulle päätyessään se oli jo leikelty kankaaksi. Kangas on kuitenkin ohutta ja pesujen seurauksena kauttaaltaan voimakkaasti haalistunutta, joten pussilakanaepäilyni on vahva.

Kaavana mekossa on Mekkotehtaan Katariina, jolla saa loihdittua kankaan kuin kankaan suloiseksi kesämekoksi. :) Aiemman kokemuksen perusteella kirjan kaavat ovat lyhyitä ja leveitä. Siksi otin leveyden ja kuminauhan mitat koosta 86/92 ja kappaleiden korkeuden koosta 98/104, paitsi helman pituuden joka on koosta 110/116. Näin mekosta tuli juuri sopiva 104 cm-kokoiselle tytölle.Leikkelin kappaleet iltahämärissä, enkä lainkaan huomannut että hihoissa värit olivat selvästi haalistuneemmat kuin helmakappaleessa. Eron huomaa päivänvalossa selvästi, mutta ei se haittaa. Kuulunee asiaan tällaisen materiaalin kohdalla.Ylähihan kuminauhan kiinityskohtaan jäi vähän tökerön näköiset ompeleet (tikkasin niin, etteivät kuminauhat varmasti irtoile). Niiden päälle etsin nappilaatikostani suloisimmat pienet sydän- ja kukkanapit, parittomaksi jääneet. Kaksi eteen, kaksi taakse. Sillä tämä on siitä hauska malli, että puetpa etuperin tai takaperin, aina se on oikein päin!Yhden napin paikan varasi Kerttu, joka ei lainkaan mekon väreihin sovi, mutta on päivänsankarin ehdoton suosikkinappi. Nyt se ei enää joudu hukkaan eikä lennähdä sinne ison kiven juureen.Kaava: Mekkotehtaan Katariina
Kangas: vanha pussilakana (luulisin)


20 kommenttia:

 1. Ihana mekko, kerttuhan sopii oikein hyvin mekon teemaan. Kauniita kuvia tytöstäsi. Minäkin hurautin pussilakanamekon, mutta kuvannut en ole vielä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Niin minäkin ajattelin että kertut ja kukat yhteen sopii. Saatiin tuollaista ihan elävääkin kaveria juuri ihastella pihassa.

   Poista
  2. Kiinnostavaa nähdä mekkosi, taisit tehdä itsellesi?

   Poista
  3. Juu, itselleni kyllä. Meidän lähipiirissä ei ole oikein mekkoikäisiä tyttöjä :).

   Poista
 2. Kaunis mekko ja koko näyttää tosiaan tosi hyvältä noin muokattuna!

  VastaaPoista
 3. Herttainen mekko, ja kivat raikkaat siniset sävyt! Kiva myös tuo nappi-idea ja ekä kuva varsinkin on niin mainio , aivan ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin kankaassa on kauniit värit. Nauroimme tyttöjen kanssa kauan tuolle kuvalle, piti sitten laittaa se tännekin kun tuli niin kiva. :)

   Poista
 4. Tämä on ihana mekko. Meillä nappeja myös käytetään lekinseissä ja joissakin paidoissa jotta tietää miten tietä puetaan päälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, napit on käteviä monessa paikassa. :)

   Poista
 5. Hieno mekkonen! Malli on kyllä kiva, täytyisi itse testata se myös joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Oli ensimmäinen kerta, kun omille tytöille tein tällä mallilla. Täytyy tehdä toistekin. :)

   Poista
 6. Aivan mahdottoman kaunis mekko ja kangas sopii hienosti tuohon malliin. Pikkuiset koristenapit ovat aivan ihanat :) Muutenkin kuvat ovat ihania!!

  VastaaPoista
 7. Söpöjä kuvia! Ja kivan kankaan olet löytänyt mekkoon.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)